Abonner
Poster
Kommentarer

Et vintereventyr

stigs3Nei, et vintereventyr er ikke en bok (eller er det tittelen på en mumitrollbok, ble litt i tvil), men min opplevelse av dagen i dag.
Like klisjéfylt som tittelen på bloggposten, var sola som gnistra over snøen på jordet. Og stakkars hesten min, han forsøkte kanskje å gjøre noen elegante rådyrbyks gjennom den djupe snøen, men han så mer ut som en liten, søt gyngehest som gynga fram og tilbake uten å komme noe sted. For jeg hadde funnet ut at vi skulle oppleve naturen og snøen sammen, men det er jo lett for meg å si som satt oppå med sola på nesa og kvikklønsjen i lomma. Stakkars, han er jo den som skulle ta seg fram gjennom en og en halv meter snø. Jeg synes han så litt stivbeint ut da vi kom ut på den andre siden av jordet. Men fint var det. Seinere skulle vi krysse over det øde busstoppet ikke langt unna saga, og der sto en somalier. Eller kanskje en etiopier. Vi har et asylmottak liggende noen kilometer unna, der bor de som har fått avslag på oppholdstillatelse før de reiser hjem. Han her var omtrent på min alder, og han gliste om kapp med snøen da han så meg komme ridende.
– Oh oh oh oh! A horse, a horse – ropte han glad med rullende r’er.
– Can I touch your horse? Can I touch your horse? Han veiva med en arm, og det var bare han og jeg og snøen, så jeg styrte hesten bort til han. Han så veldig kald ut.
Han nølte litt, og så strakte han en lang arm i bue mot hesten. Han klappa forsiktig og hele tiden sa han:
– Original, orignial – original.
Etter to lange klapp, et på hestens hals og et på hestens panne, sa han: – Thank you very much, og jeg sa: – You are welcome, og så møttes øynene og smilene våre og jeg tenkte at akkurat der møttes våre forskjellige verdener i et ørlite øyeblikk av livet. Så snudde jeg og red hjemover.

Jeg lurer litt på hva han mente med «original» – han sa det med så klar artikulasjon og med stor spenst i stemmen. Da jeg kjørte forbi en halvtime senere sto han og hutra fremdeles. Bussene her ute går ikke så ofte. Jeg sjekka faktisk busstidene på nettet da jeg kom hjem, og håper at bussen har kommet nå.

4 svar til “Et vintereventyr”

 1. Ganske fersk blogger, du! Men jeg liker det jeg ser, og fester deg på blogg-rollen «hjemme hos meg selv».

 2. Bente sier:

  Hvor er det en fin historie – ja, et rigtigt vintereventyr 😉 (Karen Blixen skrev en novellesamling med titlen ‘Vintereventyr’).

  Du beskriver rigtig godt, hvordan der nogle gange skal meget lidt til at gøre andre mennesker glade. Hvis vi bare anstrenger os en lille smule, tænk hvor godt det så kan blive!

  Tak for din smukke historie!

 3. knirk sier:

  Dipsolitteraten – takk, jeg er beæret. Jeg gir deg et lite rom hos meg også.

  Bente, stemmer det! Karen Blixen – jeg visste jeg hadde hørt det før. Mumitrollet var kanskje bare tull. Takk for hyggelig hilsen!

 4. Du gjorde sikkert dagen til somalieren eller etioperen til en bedre dag.
  Høres fint ut å ri gjennom snøen!

Post et svar