Abonner
Poster
Kommentarer

Anbefalt leseliste

c9891Det er jo mange bøker som bør leses – lista kan bli lang.

De som kjenner meg vet at moren min har peiling på bøker. For noen år siden laget hun en liten liste på rappen over bøker hun synes jeg burde lese. Her er den:

 

Jon Fosse: Melancholia

Pamuk: Svart bok

Alt av Thomas Bernhard

Murakami: Trekkoppfuglen

Baricco: Silke

Søderberg: Doktor Glas

Olav Duun: Ragnhild

Henry James: Portrait of a lady

Balzac: Far Goriot

Calvino: Klatrebaronen

Kafka: Prosessen

Vallgren: Den vidunderliga kärlekens historia

Har du lest noen av disse? Jeg ser jeg har litt igjen å lese…ehm….jeg har lest to av titlene tror jeg. Calvino har jeg lyst til å lese, jeg har Klatrebaronen i bokhylla. Calvino har også samlet eventyr i Italian Folktales. Det er en av de eventyrsamlingene jeg er aller mest glad i. Flere av favoritteventyrene min er der, blant annet One night in paradise. Den handler om to gutter som gir hverandre et løfte om at de skal være hverandres forlovere hvis de en dag gifter seg. Etter en stund dør en av kameratene i en ulykke. Det går mange, mange år og en dag skal den gjenlevende av de to gifte seg. Han går til graven til sin venn og sørger over at han ikke kan holde løftet sitt og være hans forlover. Da rasler det i trærne bak han, og når han snur seg så ser han vennen sin komme gående, blek med sort hår: «Jeg har kommet for å holde løftet jeg en gang ga deg…..»

Og så fortsetter det….grøssende, men veldig fint.

4 svar til “Anbefalt leseliste”

 1. Elin sier:

  Jeg har lest Silke. Det er ei vakker bok. Har skrevet omtale av den her:
  http://lunacia.net/?p=131

 2. knirk sier:

  Jeg har også lyst til å lese Silke. Jeg har laget en leseliste, den ligger som nummer fire der. Fint å lese om den på bloggen din.

 3. Janke sier:

  Flott leseliste!! Disse har jeg lest:
  Trekkoppfuglen – knallbra!!
  Silke – nydelig
  Doktor Glas – helt intens leseopplevelse – utmerker seg!!

  Silke og Trekkoppfuglen har jeg kommentert på min egen blogg, hvis du er interessert.

 4. knirk sier:

  Hei Janke. Doktor Glas må jeg lese. Jeg skriver den inn på leselista. Men først Silke. Kan ikke lese om den på bloggen din før jeg har lest den selv. Men Trekkoppfuglen kan jeg lese om, for den har jeg lest, og den likte jeg veldig bra.

Post et svar