Abonner
Poster
Kommentarer

Leseplaner 2014

Norsk litteratur knyttet til Bokbloggerprisen og shortlists. Dette gleder jeg meg til! Jeg Jeg har planer om å lese meg godt inn på kortlisten sammen med andre bokbloggere, og det er jeg sikker på at blir blant årets beste leseropplevelser. Her er kortlista:

ÅRETS ROMAN:

 • Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo (Gyldendal)
 • Fugletribunalet av Agnes Ravatn (Samlaget)
 • De usynlige av Roy Jacobsen (Cappelen Damm)

ÅPEN KLASSE:

 • Fugl av Lisa Aisato (Gyldendal)
 • Urd av Ruth Lillegraven (Tiden)
 • Odinsbarn av Siri Pettersen (Gyldendal)

Fantasy/fabelprosa – dette er en sjanger jeg er utrolig glad i. I 2013 fikk jeg lest en del norsk fabelprosa takket være Elisabeth sin samlesning. Konkrete planer:

 • Neil Gaiman: Neverwhere – samlesning med Drengen
 • Philip Pulman: The Golden Compass (og resten av serien hvis jeg liker den)
 • Robin Hobb: Ship of Magic (og resten av serien hvis jeg liker den)
 • Philip Rothman: Name of the Wind (og resten av serien hvis jeg liker den)
 • Scott Lynch: 2 og 3

Nordisk litteratur – jeg har som mål å lese mer nordisk litteratur på originalspråket. Dette er en tyngre jobb, og jeg kjenner i magen at jeg kommer til å synde mot dette lesemålet i 2014. Også. Men et par bøker av Enquist er et must.

Utvalgte forfatterskap – Jeg ønsker meg en forfatter som jeg liker så godt at jeg leser ALT. Tror det blir Sonya Hartnett i år, en av de største ungdomsbokforfatterne. Jeg vil også lese bøker fra Katherine Webb og Kate Morton hvis det kommer, evt. andre innen for sjangeren lettbeint, historisk underholdning.

Ungdomslitteratur/Young Adult litteratur – jeg liker sjangeren og følger med på en del av bestselgerne. Det er ikke ofte jeg leser hele serier, jeg leser som oftest bare den første boka – litt for å holde meg oppdatert. I 2014 kommer jeg til å lese de bøkene som blir «hotties» internasjonalt.

 • Bok to i Divergent (og den tredje)

Teaterlesning med Elin. Elin har planer om å lese bøker som blir adaptert til scene i Oslo i 2014. Det er jo helt klart at jeg er med på det. Her kan du lese mer om saken.

Post et svar