Abonner
Poster
Kommentarer

Kategori-arkiv for 'Livet på landet'

Bokavbrekk: Valper!

Jeg har hatt hund siden jeg var 12 år, men jeg har aldri hatt et valpekull. Ikke før nå. For en uke siden kom tre små boblesøte valper til verden og det var i grunn en fantastisk fin opplevelse. Her kan dere se hvor søte valper kan være, fire dager gamle.  

Les videre »

Se – lammet Knirk!

Jeg er så heldig! Jeg har fått et lam oppkalt etter meg. Det er Evelyn som står bak bloggen Atter en dag som har gjort meg den æren. Og jeg må jo si at Knirk ser bra ut. Litt rocka. Forrige Knirk ble fårikål, og så får vi se hvor lenge denne Knirk kan vare. Jeg håper lenge […]

Les videre »

Pels, vår og faktafeil

Hesten min har begynt å slippe pels. Det skjedde for to uker siden – han begynte å røyte da det var minus 20 kalde ute. Jeg så strengt på ham og ba han vente, men sånt er visst bestemt av lyset, ikke temperatur. Går det an å lime på pels som faller? Han må jo ikke fryse. […]

Les videre »

Gressjakt

Jeg har fri i dag. Hesten min har mistet en sko, så vi tok bena fatt begge to for å finne gress. Han har jo mule for sånt. Det var ikke stort vi fant – en munnfull til sammen kanskje. Men vi fant en del hestehov og de syntes han var snadder. Nam nam. Det […]

Les videre »

Hovslager

Å finne en god hovslager er ikke lett.  Det er mange som er selvlærte, og noen som ikke har lært noe som helst. Det er veldig mange der ute som skor uten å kunne noe særlig, og jeg har vært borte i mange av de. Det å lære seg å sko hester er et håndverk […]

Les videre »

På jakt etter vårtegn

http://www.youtube.com/watch?v=adY23hcSEHc&hl=en&fs=1]

Jeg hadde fri i går og snøfonnene utenfor døra er halvannen meter. Men det er mars, og inne i mitt hode er mars en vårmåned. Jeg tok med meg kamera, dro til stallen og sammen med hesten min dro vi ut på eventyr for å finne vårtegn. At snøen er kram og temperaturen er over null grader […]

Les videre »

Et vintereventyr

Nei, et vintereventyr er ikke en bok (eller er det tittelen på en mumitrollbok, ble litt i tvil), men min opplevelse av dagen i dag. Like klisjéfylt som tittelen på bloggposten, var sola som gnistra over snøen på jordet. Og stakkars hesten min, han forsøkte kanskje å gjøre noen elegante rådyrbyks gjennom den djupe snøen, men han så […]

Les videre »