Abonner
Poster
Kommentarer

Hva skjer nå, Knirk?

En liten kunngjøring:

Det er vanskelig å være bokblogger som skriver om andres bøker samtidig som man gir ut bok. Synes jeg. Det er vanskelig å sitte i komitearbeid med bokbloggerprisen og bokbloggertreff samtidig som man debuterer. Jeg er i en boble fortida. Jeg klarer ikke å skrive om andres bøker. Jeg klarer ikke å lese bøker. Jeg klarer ikke å mene stort om litteratur. Jeg driver bare og polstrer meg litt, og grugleder meg til det som kommer – og som jeg ikke aner hva er. Jeg vet bare at Minja og Josef skal ut i verden, og at det blir rart. Og fint. Og ganske skummelt.

Men akkurat nå kan jeg ikke være bokblogger som jeg har vært før. Kanskje jeg kan det seinere. Jeg vet ikke. Men nå må jeg gjøre det som er riktig.

Og derfor trekker jeg meg fra komiteen for Bokbloggertreffet og Bokbloggerkomiteen. Samtidig går jeg ut av gruppa på Facebook som er for bokbloggere. Det er faktisk ganske trist – men også litt bra, for jeg blir litt smårar av å ha beina i to verdener. Jeg er skjør som et bjørkeblad når det gjelder en del ting akkurat nå, så jeg trenger litt distanse. Det som er innmari kjipt er jo å bli borte fra alle de bra folka – bokbloggere er særdeles trivelige folk – men jeg blir jo ikke helt borte. Jeg må bare forstå hvordan jeg skal gjøre det.

Jeg tror jeg kommer til å fortsette og blogge. Jeg kommer til å skrive om Kaoshjerte og prosessen med å få gitt ut bok. Jeg kommer til å skrive om litteratur. Om nordisk ungdomslitteratur.

Eller kanskje jeg ikke kommer til å skrive særlig mye? Jeg vet ikke.

Men vi snakkes og ses, både i verdensveven og i virkeligheten. Smæsjing hilsen fra meg.

23 svar til “Hva skjer nå, Knirk?”

 1. Mikkel sier:

  Ha! Du slipper ikke unna så lett 🙂

  Synd hvis du ikke kommer til å skrive om bøkene du leser (etter hvert). Men skal jeg gjette, så kommer du til å riste debutantspøkelset av deg og blogge litt igjen. Etter hvert. Håper det!

  Når Ingvar Ambjørnsen kan være bokanmelder i Dagbladet, kan du være bokblogger Lise. Går så fint atte.

  Ellers håper og tror jeg at Minja og Josef blir tatt vel i mot der ute.
  Det er jo noen skumle bokbloggere som slakter debutanter *kreeeeemt* (det var litt kjipt, men håper forfatteren skjønner at det var forlaget, ikke han selv, som fikk tyn … håper det. Eller at han bare aldri leser bloggen min …)

  Gleder meg til pressekonfferransen. Du må fortelle (for)følgerne dine når det er da Lise!

  Men seriøst:
  Løp og kjøp boka til Lise!
  Og skriv noe pent om Minja og Josef. 🙂

 2. ellikken sier:

  Be afraid, be very afraid. I’ll be back and haunt you forever.

  Når DET er sagt: Sikkert ryddig og sånt, sikkert bra for din forvirrede debutantsjel, men herligheten som vi kommer til å fotfølge deg overalt uansett, alltid og no matter what. Jeg gleder meg til dine fremtidige blogginnlegg, men mest av alt gleder jeg meg til boka di.

  Ikke ti ville hester kan holde meg unna lanseringsfesten din 🙂

 3. Elida sier:

  Eg trur du har tenkt grundig gjennom dette, Lise, og har foretatt eit klokt valg. Når det er sagt, så må du ikkje tru at du slepper så lett unna 😉

  Gler meg til boka di!

  Klem <3

 4. siljeblomst sier:

  Jeg gleder meg til å holde fine Kaoshjerte o hendene mine og lese historien om Minja – en gang til!

  Stor klem til verdens beste Lise- Knirk

 5. Tine sier:

  Lykke til! Med fokus der det hører hjemme går det så greit så. Du var med å gjorde Bokbloggertreffet til et fantastisk arrangement, så jeg skjønner godt at du noen dager etter trekker pusten å tenker «hva nå?» Håper du finner fotfeste igjen, og gjør det du vil, men ikke glem oss helt da 🙂

 6. Elisabeth sier:

  Synes det er superkjipt å miste bloggen din, selv om det forhåpentligvis bare er midlertidig. Den har vært en av mine favoritter siden jeg begynte å lese blogger, og jeg syntes det var helt utrolig skummelt å skulle møte deg på første bokbloggertreff. Du var jo SELVESTE Knirk, og jeg med min autoritetsangst var litt startstruck. Så kan du jo tenke deg hvordan det blir nå når du har blitt forfatter! Jeg kommer til å løpe hylende i motsatt retning neste gang jeg ser deg. Eller ikke 😉

  Gleder megveldig til å bli kjent med Minja og Josef, det blir stas kjenner jeg!
  Masse, masse lykke til!

 7. Vi er nok mange som gleder oss til boken din og nok en gang irriterer jeg meg over at alt skal skje i Oslo. Jeg skjønner det er vanskelig når du plutselig har flere hatter, men jeg håper du tar en pause, nyter at boken din skal komme ut og kommer tilbake med mange fine blogginnlegg om bøker som vi kan glede oss over. Regner med du fortsetter med NUBB og at vi snakkes der. Lykke til med boklansering og takk for arbeidet du har gjort i komiteen!

 8. knirk sier:

  Dere. Jeg skal ikke slutte å blogge altså. Jeg må bare finne ut hvordan jeg skal blogge. Jeg kommer til å skrive innlegg ganske snart faktisk. Prøve meg litt fram. Men ikke så mange bokomtaler. Så, Elisabeth – Knirk blir ikke borte. Knirk bare utvikler seg. Bloggen går fra å være en blogg hvor jeg skriver om alle bøkene jeg leser, til en blogg hvor jeg skriver bredere om litteratur, inkludert min egen skriveprosess. Men om jeg klarer å skrive bredere, nei – det gjenstår og ser. Litt usikker. Litt sånn at jeg har prøvd noen ganger. Setter meg ved tastaturet og bare begynner … not.
  Og ellers må jeg takke for mengden av varme som kommer i disse kommentarene. Det er sånn at jeg leser de mange ganger. Og blir glad. Ordentlig glad.
  Og for de som ikke er på facebook: Lansering 14. oktober klokka 18.30 på Aschehoug.

 9. knirk sier:

  Og hvorfor har ikke wordpress sånn funksjon hvor man kan gå inn og kommentere under hver kommentar?

 10. solgunn sier:

  Altså du er jo her – selv om det ikke blir akkurat slik som det var i fjor, eller i 2009 eller, ja, du skjønner. I dag hadde jeg tid til å lese blogger og skrive et blogginnlegg selv, det var lenge siden sist, og da kjente jeg at gleden var ekstra stor da jeg så at du hadde oppdatert.
  Og så er det sikkert skikkelig skummelt nå, men om noen uker har vi alle kjøpt og lest og kommentert Kaoshjerte, og da blir det virkelig skummelt! Med kommentarer og bokanmeldelser og synsinger og drøftinger overalt. Joho hvor jeg gleder meg 🙂

 11. knirk sier:

  Ha ha Solgunn! Jeg bestiller umiddelbart en tur til indre Amazonas. Bye bye.

 12. Groskro sier:

  Jeg gleder meg til å lese Kaoshjerte og jeg gleder meg til du skal lansere boken din 🙂 Det skal bli morsomt å følge deg Lise og har stor tro på deg!

  Klem til verdens beste Lise 🙂

 13. monika sier:

  Det må være skikkelig forvirrende og rart med et ordentlig rollebytte, men jeg vet at du kommer til å klare det suverent! Masse lykke til og gleder meg til å følge prosessen 😀

 14. Ingalill sier:

  Jeg er enig med han over som sa at kan Ambjørnsen kan du.
  Men jeg er også enig med forfatterKnirk som sier at det er mange forskjellige måter å blogge på, og selv om jeg kanskje ikke leser boka di (fordi jeg sverget av ungdsomslitt. etter Odinsbarn, (for now)) – gleder jeg meg til at du åpner døra inn til forfatterland og viser den biten alle andre holder hemmelig. Det gjør du vel?
  Jeg er sikker på at det finnes en slik bit – kokosbolletårn avsløringen forsterket mistanken. Hvis tiden strekker til og Solgunn har lært seg korteste vei til Sentrumscene, kommer jeg på lanseringsfest også.
  Lykke til med verdenserobringen!

 15. Knirk sier:

  Jeg ler så mye av det kokosbolletårnet (for tilfeldig forbipasserende i kommentarfeltet: Det var et kokosbolletårn på hagefesten til Aschehoug, og Ingalill har kind-of hengt seg opp i det, men det må sies at jeg er selv ganske opptatt av det.) Ellers får vi se om jeg tør å stå fram og være Den Som Forteller Hemmelighetene.

 16. Kari sier:

  Pst. Den har en sånn funksjon. Under innstillinger-diskusjoner. Velg hvor mange nivåer du vil ha. Gleder meg til boka di og fortsetter å følge bloggen din. Til lykke med utgivelsen 🙂

 17. Gleder meg til å lese boka di! Når kommer den?

 18. Skjønner godt at dette må være et litt rart sted å være. Mye nytt, mye som må revurderes, mye forventning og mye prøving og sikker også refleksjon rundt ting. Gjør det du kjenner er riktig for deg, Lise. Jeg gleder meg kjempemasse til å lese boka di! 🙂

 19. Du skriv, og er ein formidlar. Alt til si tid. Lukke, lukke til med Kaoshjertet. <3

 20. Mikkel sier:

  Kaoshjerte kommer ut den 9.oktober, i følge forlaget.
  http://www.aschehoug.no/nettbutikk/kaoshjerte.html

 21. linn sier:

  Ai, nå er boka rett rundt hjørnet og jeg gleder meg!

 22. Thomas sier:

  Jeg forstår deg så godt! Lykke til, det skal nok gå dem godt på ferden ut av hjernen og inn i verden!

 23. Det er så fantastisk bra at du har skrevet bok. Gleder meg sånn til å lese den!! hilsen en som ikke har blogga på hundre år og som lurer på om hun ikke snart skal begynne igjen…
  Akeleiedamen 😉

Post et svar