Abonner
Poster
Kommentarer

Elever blogger om bøker

Jeg vet om to spennende bloggprosjekter hvor elever i samarbeid med skole/bibliotek blogger om bøker de leser. Den ene bloggen heter Unger i Hedmark læhvor elever fra skoler i Ringsaker, Hamar og Elverum skriver om bøker de leser. Mange gode lesetips, og en utmerket måte å holde seg oppdatert på hva som virkelig fenger ulike aldersgrupper. Elever skriver omtalene på skolen som sendes til bibliotekarer som publiserer (uredigert).

Det andre leseprosjektet jeg tenker på er Lenvik kommune sine to bokblogger: Unge Bokbloggere (mellomtrinnet) og Unge Bokbloggere (ungdomstrinnet). Begge har gode anmeldelser skrevet av engasjerte lesere.

Å koble lesning, skriving og nettet sammen i disse prosjektene vil jeg tro fremmer både leselyst og læring. Jeg tenker disse nettstedene kan være til inspirasjon for forlag, forfattere, lesere og andre skoler/bibliotek som har lyst til å gjøre noe av det samme.

4 svar til “Elever blogger om bøker”

 1. Dez sier:

  Kjempebra læring – bidrar både til å fremme leselyst og utvikle skriveferdigheter

 2. knirk sier:

  Ja, ikke sant!

 3. Monica W sier:

  Tusen takk for at du nevner oss! Vi lærer utrolig mye av ungene «våre» på denne måten, og er imponerte over både terningkast og måten de lager spennende tips til bloggen vår på! 🙂

 4. knirk sier:

  Ja, Monica, det er rett og slett litt imponerende. ;o)

Post et svar