Abonner
Poster
Kommentarer

Jeg har gode lesedager og boltrer meg i inspirasjon og morsomme ting på nettet, også sammen med medbloggere. For noen dager siden postet jeg mine første lesemål noensinne. Og etter hvert som dagene går, så utdyper målene seg – de utvikler seg og jeg får undermål og delmål, og sidemål og førmål, formål og ettermål, og det ble egentlig veldig kaotisk. Men. Nå har jeg oppdatert sidene mine, se fanene øverst på bloggen, over brobildet. Sidene følger nå de ulike lesemålene, og på den måten kan jeg ha system i lesningen. Forresten – jeg har allerede sprengt hele 2014 budjettet for bøker. Bra jobba.

Her kommer litt drodling rundt mine lesemål for 2014 lenket til de nye sidene som stadig vil bli oppdatert. Og jeg tror jeg vil kalle det Leseplaner. Mål er så…hm…hardt. Planer er litt mykere i kantene (og mye lettere å stå for at alt gikk til helvete på slutten av året hvis det bare er en plan, og ikke et mål.)

Jevnt over gjelder dette: Hvis noen vil samlese på noen titler så er jeg med!

Norsk litteratur knyttet til Bokbloggerprisen

Som noen av dere har fått med dere så hadde vil møte i går, og inni meg vet jeg både lang- og kortlista for bokbloggerprisen 2013 – og jeg gleder meg enormt og inderlig til å sette i gang å lese. Mandag førstkommende (13. januar) blir longlisten offentliggjort her klokka 12, og noen uker senere, den 27. januar, blir shortlisten publisert. Jeg setter i gang med å lese nå.

Fantasy/fabelprosa 

Siden sist har jeg bestilt Robin Hobbs serie The Liveship Traders. Jeg har lest den første trilogien The Farseer Trilogy tidligere (behøring beblogget her, her og her). Første bok i Liveship har jeg påbegynt og den er på bare 880 sider – småplukk! Går ut fra at den serien (tre bøker) tar brorparten av året. Jeg skal også samlese Gaimans Neverwhere med Bentebing og Drengen (og gjerne flere), samt at jeg skal følge Dykslektikeren og lese Pullmans The Golden Compass. Jeg har også bestilt noen fantasytitler jeg leste om og syntes så veldig kule ut, så her er det mye å glede seg til.

Nordisk litteratur på originalspråket

Eh… Her har jeg litt lite planer. Jo vent! Unntaket av Christian Jungersen. For jeg mener at jeg ikke liker krim, men Rose-Marie sier jeg må lese god krim, og da nevnte hun Jungersen. Flott. Og den skal jeg lese på dansk. Det duger. Og så skal jeg lese Lignelsesboka til Enquist.

Utvalgte forfatterskap

Det er Sonya Hartnett som er min utvalgte, og jeg har bestilt to titler av henne – så er på sporet!

Ungdomslitteratur/Young Adult litteratur

Her driver jeg og sonderer terrenget på Goodreads. Tror jeg har bestilt noen titler allerede, men  husker ikke hva. Det er ekstra morsomt med bokpakker i posten som overrasker. I tillegg skal jeg lese Greens Faenbok og andreboka i Divergent. Planen min her er å være litt foran – lese ting som blir utgitt i USA og England i 2014 – følge med liksom.

Teaterlesning med Elin.

Jeg er klar – her er det Elin som har regien.

Klassikere

Målet er å lese to klassikere, og nå vet jeg hvilke. Det ene er The Catcher in the Rye som jeg fikk i gave fra Silje, og det andre er Mesteren og Margarita som en venninne har sagt at jeg MÅ lese. Jeg har også lyst til å være med på Lines Lesesirkel og da tror jeg det blir desemberboka, nemlig Atwoods Alias Grace.

Vel. Da kan jeg si meg fornøyd, og jeg er klar for Bokåret 2014.

Jeg avslutter med et bilde av hesten min som har fått ny frakk – fin, ikke sant? Han er klar for 17. mai han.

Stigandi

 

God helg!

11 svar til “Nye leseplaner og nye sider på Knirk”

 1. Mikkel sier:

  He, he … «sidemål» er det bøker av Kristine Tofte det? 🙂

 2. knirk sier:

  Ja, det er det. Og formål er bøker av ….æsj. Klarer ikke å finne på noe morsomt.

 3. Mikkel sier:

  Rick Warren kanskje?
  Eh .. not really 🙂

 4. Hehe, ser at jeg har brukt overskriften ønsker og tanker rundt leseåret 2014 i mitt utkast istedenfor mål. Det er nok de siste års manglende måloppnåelse som gjør det. Når skal dere samlese Neverwhere? Jeg ga den til samboeren til jul og han holder på med den nå og sikkert en god stund til. Hadde egentlig tenkt å begynne på hans nyeste først, men er åpen for endringer i planene:-)

 5. siljeblomst sier:

  Jeg lurer på det samme som Silje, når skal dere lese Neverwhere? Jeg har den ulest i hylla.

  Takk for i går og stor klem og god helg :-).

 6. Anita Ness sier:

  Spennende mål Lise.
  Jeg har dog ikke tenkt på Jungersens Unntaket som krim..
  Det er vel mer en psykologisk thriller?
  Ellers er det artig å delta i Lines lesesirkel .:) God helg!

 7. Dez sier:

  Wow, det var litt av en liste – har selv lyst til å lese masse og være med på sirkler, men det får bli når jeg har mer lesetid. Gleder meg til videre deltagelse i bokbloggerprisen – den vil jeg få tid til!

  Det er både gøy og inspirerende å følge med på de ukentlige innleggene hos dere bokbloggere – en flott måte å holde seg oppdatert på og få bredde i lesingen : )

 8. knirk sier:

  Silje/Silje – vet ikke når det blir samlesning. I mars kanskje? Kan gjerne vente litt hvis det betyr at vi blir flere! :o)
  Anita – ja, det tror jeg er helt sant. Rose-Marie sa psykologisk thriller. Inni hodet mitt hørte jeg krim. :o)

 9. knirk sier:

  Dez – å lese til bokbloggerprisen tror jeg blir stas!

 10. Drengen sier:

  Hesten din er nydelig! Den frakken ser skikelig god ut,
  Jeg kan vente med Neverwhere til mars, alltid kjekt når flere vil være med.

 11. knirk sier:

  Jeg har ikke fått Neverwhere i posten enda. Bestilte den for to uker siden. Hva skjer lissom.

Post et svar